logo-mini

Onze SchoolDagindeling

Vanaf 8.30 uur is er bewaking voorzien op onze school. De lessen vangen aan om 8.45 uur.
Nadat de lessen zijn begonnen keert de rust terug in de school.

Wat leren de kinderen allemaal?

• Godsdienst
  • Nederlands
  • Frans
  • Wiskunde
  • WereldoriĆ«ntatie
  • Lichamelijke opvoeding
  • Muzische vorming
  • leren leren
  • sociale vaardigheden
  • ...

Natuurlijk probeert onze school 'up to date' te blijven op vlak van informatica. Zo kunnen de kinderen kennismaken met de computer.

Na een lange, leerrijke voormiddag is het tijd voor de middaglunch.
De ineters van groep 1 gaan in rijen staan aan de eetzaal. Groep 2 blijft ondertussen spelen op de speelplaats onder toezicht van twee middagmoeders. Na de eerste eetbeurt wordt er gewisseld. Onder toezicht van twee leerkrachten gaan zij rustig binnen. Iedereen schuift aan. Er zijn geen vaste plaatsen. In de eetzaal gaat iedereen dadelijk zitten. Na het gebed wordt er rustig gegeten.

Een beetje ontspanning kan nooit kwaad. De kinderen hebben tweemaal per week turnen. Om de twee weken hebben ze ook een uur zwemmen.
Nog even naar de les, en de dag zit er bijna op.

Om 15.35 uur eindigen de lessen (behalve op maandag om 16.00 uur). De kinderen begeven zich naar de rijen. De rijen gaan naar de 'Pastorijstraat', de 'Markt', de 'Geelsebaan' en in de richting van het 'klooster'. De leerkrachten begeleiden de kinderen tot aan de eindpunten.